2019. július 13., szombat

Caris Roane: Wings of Fire - III. fejezet


„Kedves, emeld az üveget az ajkaidhoz,
Én tartom majd a kezed
igyál és nyugodj meg.
Kedves, engedd, hogy a teremtésed bora
 lelked szőlőskertjéből,
megadja neked a békét.”
Verses gyűjtemény, IV. Beatrice

3. fejezet
Medichi érezte Parisa távolodását – vagyis valószínűleg elaludt. A nőnél éjjel tíz körül járt az idő.
Oldalra fordult az ágyában. Egy bizonyos ponton a mandarin maradéka kiesett a kezéből és arccal lefelé pihent a lepedőn. A Parisa iránti éhség tekergőzött a gyomrában. Nem csak olyan volt, mint a breh-hedden, a mindenféle irracionális viselkedést előhívó. Mint mandarint szopogatni és hangosan beszélni egy nőhöz, akit nem láthat.

De érezte. Ó, igen, érezte a jelenlétét az erő fodrozódásában.
Elhagyta az ágyat és egy második gyors zuhanyt véve megtisztálkodott. Friss ruhát vett fel, farmert és fekete pólót. Havily-nek mostanra készen kellene állnia a munkára. Ő és Marcus még ugyanabban a szobában lakott, amit három hónapja elfoglaltak. Marcus visszatért az önkényes száműzetéséből a Halandók Földjén, – de nem csak, hogy csatlakozzon a Vér Harcosaihoz. Endelle asszony kijelölte a Délnyugati Sivatagi Körzet Felsőbb Adminisztrátorává, és egy hajórakománynyi fennhatóságot adott neki. A férfi csinált néhány király változtatást, amikor Endelle adminisztrációja megosztotta vele a Legfelsőbb Adminisztrátori területeket szerte a bolygón.
Darian Greaves, az úgynevezett Parancsnok, tizenöt éve elkezdte a Legfőbb Adminisztrátorok átállításának folyamatát, mindegyikük a férfi csapatával együtt szembe helyezkedett Endelle asszonnyal. Ha eléggé irányítani tudná őket, Endelle és harcosai egyszer s mindenkorra elvesztenék ezt az istenverte háborút.
Marcus ennek megálljt parancsolt. Egy Legfelsőbb Adminisztrátor sem lépett ki az eltelt néhány hónapban. Igen, ami már haladásnak nevezhető.
Mint Havily, aki kiveszi részét a piszkos munkából éjszakákon Endelle mellett. Most ez volt a legszarabb munka, amit valaki valaha létrehozott. Továbbá, Havily még mindig minden reggel elszaladt egy Starbucksba a Halandók Földjén a Vér Harcosai miatt. A többségükkel virradatkor találkozott, friss kávét, pékárut és a meleg mosolyát vitte. Jean-Pierre soeurette-nek hívta a nőt, ami franciául a „húg”-ot jelentette. Havily az volt mindegyik Vér Harcosnak, egy szeretett hugica.
Pokolba, szüksége volt egy italra. Elhagyta a lakosztályát és a konyha irányába indult.  Soha nem volt nagy ivó, de ez az elmúlt néhány hét alatt megváltozott. Kifejlesztett egy igazán ízletes limoncellót.
Átvágott a villája hosszú hallján, amivel szemben jobb oldalt a gyep volt. Miután bal oldalt elhaladt két vendégszoba mellett, áthaladt a hivatalos nappalin, amiből a hátsó pázsit volt látható széles terjedelemben. Két évszázaddal korábban építette meg gyönyörű otthonát.
Imádta a helyet. De itt mindent feladna, plusz az egész kibaszott vagyonát, hogy Parisa biztonságban és egészségesen kerüljön vissza.
Keresztülvágott az előcsarnokon, majd a kisebb nappalin az étkező mellett. A konyhába vezető ajtó el volt tolva, így hagyva, a konyha nem volt látható sem az előcsarnokból, sem pedig a déli szobákból.
Áthaladt a konyhán a hűtőhöz, kinyitotta az ajtót, és megragadta a négyliteres kancsó házilag készített limoncellót. Elvett egy poharat az összehajtott vászonról a zsírkő pultról. Mindig kéznél tartott egy poharat.
A rituáléjává vált elkészíteni a limoncellóját, az egyik olyan dolog, ami épelméjűen tartotta. A recept egyszerű volt: cukor, vodka, citromhéj és egy csomó várakozás.
Minden héten új adagot csinált, így sosem fogyott ki. Az adagok kezdtek növekedni. Később még többre volt szüksége. Sokkal többre. Picsába. Ezekkel az új hírekkel, kizárt, hogy anélkül tudjon aludni, hogy ne legyen egy kicsit részeg.
Az étkezőasztalra tette a kancsót, de ahelyett, hogy elhelyezkedett volna egy széken, amit a legközelebb húzott a szomszédos nappalihoz, két széket távolabb húzott az asztaltól, felugrott, és az egyszerű mahagónira helyezte a seggét. Egymásra tette a lábát a szék sarkán.
Elkezdett inni.
A kezében tartotta az új hűvös üveget. Ez a másik része volt a rutinjának. Hosszú ideig képtelen volt megérteni, Kerrick miért kedvelte a Makert, Thorne miért vedelte a Ketel One-t. Most megvan. Rendszerint előnyben részesített egy kiváló Cabernet Sauvignont, a saját címkéje is megfelelt neki, egyszerűen kiváló, ám Parisa elrablása óta eltelt harmadik hete, amikor világossá vált, a közeljövőben nem fog haza térni, a férfinak egy kicsivel erősebbre volt szüksége.
Az ajkához emelte az üveget és belekortyolt. A nyelve megrándult az örömtől. Míg a kesernyés citrom szikrákat keltett a szájában, addig az ital hatására elkezdte azt a hosszú, de szükséges álomba merülést, amit csupán száz bizonyíték hozhatna.
A várakozás volt az, ami kikészítette.
Várni.
Baszd meg!
Habár végül kapott egy komoly útmutatást, még mindig várnia kellett.
A harmadik pohár után, zsibbadni kezdett… de előkerültek az emlékei. Egy asszonyt látott, az ő gyermekével állapotosan, átszaladni az olajfaligeteiken az ősi Itáliában. A nő a hasát tartva kacagott. Öt hónapos terhes volt, gyönyörűen mutatott. A férfi végigmenne a toscán villán, egyenesen előre, kezével a nő háta mögött a derekáig húzta volna ruháját, bárki megláthatta, mit tesz a nővel, mit dédelgetett. A nő leszidná, az arcához emelné az ujjait és arról panaszkodna, mennyire bunkó volt, milyen vulgáris, mennyire civilizálatlan. Aztán megtámaszkodna, a gyomrát előre tolva. Á, mindketten büszkék voltak. Öt hónapja házasodtak össze és öt hónapos volt a gyerek.
Maria.
A férfi mosolygott. Aztán másik emlék bukkant a felszínre, az egyik olyan, ami perzselő fájdalmat keltett a szívében, noha ez mostani volt, nem pedig tizenhárom évszázados.
Meghalt azon az éjszakán, amikor az északról jött törzsek beléptek a farmjára, őt megkötözték, hátát pedig ezernyi csíkra szaggatták, s közben megerőszakolták szeretett feleségét, meggyilkolták a nőt és ellopták az életet a fiától. Az ő fiától. Az egyetlen fiától.
Tudta, hogy a gyermeke kisfiú volt, ez volt az egyik legelső gyanú, hogy természetfeletti erővel rendelkezett.  Az erős tudás érzete a fogamzás első pillanatától fogva vele volt. Maria néhány héttel később mondta el neki, hogy terhes volt, ami egyszerre volt megerősítés és figyelmeztetés, hogy az élete hamarosan megváltozik.
Az ellenség otthagyta Medichit meghalni, kardot döftek mélyen a gyomrába. Elvérzett a földön. A látvány, ahogy a feleségen gyengén szólongatta, ahogy elért hozzá a feleség fehér vászon hálóingén szétterjedő skarlátvörös vére, életre keltette az átlépő erőt.
Azon az éjjelen az emberi része meghalt, s megszületett a vámpír. Először nem tudta, mi történt vele. Átlépett a Másik Földre, megjelent a Határvidéken Róma szélén, és egy kézi robbanással válaszolt az átlépésre szólító hívásra. Thorne jött érte, méltóságteljesen lebegett a levegőben bőr kiltben és súlyos harcos szandálban.
Thorne volt Medichi Őrangyala. Osztozott vele a szenvedésben, enyhítette a fájdalmát, megmutatta mit tehet, harcossá tette, ahogy minden éjjel együtt szálltak harcba a halál vámpírjai ellen. Greaves, már akkor is keményen próbálta megölni. De a rohadéknak nem sikerült.
Az átlépési ceremóniája után, Medichi senkitől sem kért engedély, de a felesége és fia mindegyik gyilkosát levadászta. Minden arcot megismert, örömmel figyelte a szenvedésüket, a vérüket, a halálukat. Azon az éjszakán született meg benne a bosszú, a háború, mint az igazságszolgáltatás, amit minden este ki is mutatott az új ellenséggel harcolva… a halál vámpírjaival.
A sarkak kopogása a villája keményfa padlóján hozta vissza a jelenbe.
Havily. Francba. El kellene tűnnie a hálószobájában, magával víve a limoncellót. Megfeszült. Nem akarta, hogy a nő így lássa. Az volt a hirtelen reakciója, hogy elrejti a poharat és a négyliteres kancsót. De észbe kapott. Kit akart átejteni? Havily és Marcus is tudta mit csinált. Nem tudta elrejteni azt a sok citromot, azt a nagy mennyiségű vodkát. Megigazította az asztalon és a lábával megragadva húzta közelebb az egyik széket.
Marcus breh-je megjelent az ajtóban, a férfi szíve tompán lüktetett. Egy időben egy kicsit belezúgott Havilybe.  Talán mindegyik harcos megtette – Luken bizonyosan.
Bájosnak tűnt a szokásos Ralph Lauren szoknyájában és selyem blúzában. Dús vörös haja a válla körül lengett. Leopárd mintás magas sarkút viselt. A férfi szíve dagadt a szeretettől.
   Reggelt, Hav! Egy kicsit későn rohansz!
Figyelte a pirulás terjedés porcelánfehér orcáján. Nagyon becsületes volt, egy kicsit zavarba jött.
  Nos, tudod, múlt éjjel Marcus veletek volt, srácok és mivel délutánig nem jelenik meg az irodában, szereti, ha vele alszok. – A pír elmélyült.
Medichi lepillantott. Fekete szőrszálak furcsa szögben álltak a lábán, különösen a nagy lábujján. Bólintott, de nem kereste a nő tekintetét. – Jó vagy hozzá!
   Ő jó hozzám! – a nő hangja halk, lágy, jószívű.
Fenébe! Meghúzta a maradék limoncellót, szinte megfulladt. Szaggatottan sóhajtott, visszatolta a lábaival a széket, de egyúttal az asztalt is a nő elé tolta. Hirtelen eszébe jutottak az új hírek. Beszélt a nőnek a halál vámpírjáról, arról, hogy Parisa Burmában volt.
   Igaz lehet? Hamarosan hazajön? – Könnyek futották el a nő szemét.
   Annyira reménykedek benne, – mondta a férfi. Pokolba, szűk volt a torka.
Szélesre tárta a karjait. Havily közéjük sétált, a férfi háta köré csúsztatta a karját és erősen megszorította. A férfi érezte, hogy néhányszor megremeg a mellkasa. – Hé, – mondta, a hátát simogatva, megpróbálva nem elrontani a frizuráját. Havily olyan átkozottul stílusos volt. – Tönkreteszed a sminked, ha nekiállsz sírni.
A nő mellkasa ismét megremegett, de biztos volt benne, hogy most nevetés volt az. Nem tette, bár a nő elengedte.
A torkában csomó csavarodott. – Megköszöntem már neked és Marcusnak, hogy a villában maradtatok?
  Csak minden másnap!
A férfin volt a nevetés sora.
Még néhány pillanat múlva, végül hátralépett és óvatosan megtörölte a szemét az ujjai hátuljával. Az üres üvegre pillantott. – Még mindig nem tudsz aludni?
   Segítség nélkül nem.
A nő bólintott. Nem ítélkezve, hál istennek! A homlokát ráncolva nézett a padlóra, a gyomra köré fonta a karját.
A szíve megint lesüllyedt. Érezték a kérdést a levegőben. Egyik kezét a vállára tette, a nő pedig felnézett rá. – Igen, ismét éreztem, hallottam, ahogy a nevemen szólított. Szóval igen, még életben van.
Kiengedett egy súlyos sóhajt. – Köszönöm Istenem! Ha csak többet tudna neked mondani, mint a neved!
  Mindössze ennyit tudott, tudod, három hónap alatt. A telepatikus képességei még nem fejlődtek ki.
   Tudom, tudom.
Bólintott. – És most, tulajdonképpen álmosnak érzem magam.
A nehéz kancsóval a kezében, az üveggel a másikban, visszatért a fridzsiderhez. Hallotta az ismerős sarkak kopogását, ahogy mögötte követte. – Hogy áll a ház? – szólalt meg a válla felett.
   Marcusnak volt egy másik nagy küzdelme a vállalkozóval. Képzelheted! – Marcus rendkívül precíz és fegyelmezett volt, míg a munkavállaló nem volt az. Medichi érezte, hogy közeleg a vállalkozó seggének a megpörkölése.
Marcus és Havily az Északi Hegység lábánál épített otthont. Közel akartak lenni Endelle adminisztrációs irodájához, nem volt távol a Sky Harbor reptértől a Halandók Földjén. A Csendes-óceán északnyugati részén is építkeztek, de az egy menedék volt, aminek semmi köze nem volt a villában maradásukhoz.
Eltette a limoncellót, majd elmosta a poharát. Igen, ideje aludni térni.
Havily a zsírkőpult másik oldalán állt. – Antony, ha bármire szükséged van…
 Tudom! Csak kérnem kell!
A nő mosolygott és a világos zöld szemei szikráztak. – Tudd, hogy itt leszünk! – A sötétfoltban való munka mellett Endellével, még az adminisztrációs központban is dolgozott különleges projekteken. Ez kiderült Havily lelkének melegéből. Indulatos ellenfele volt Endellánek. A harcaik annyira hangosak, és szentségtörők, hogy legendává fognak válni. De tulajdonképpen Havily nem panaszkodott. Sosem tűnt boldogabbnak és valahogy mindezekben a csípős harcokban a Másik Föld Legfőbb Adminisztrátorával, Havily megbékélt az új munkájával és az új életével.
A nő bólintott, felemelte a kezét és eltűnt.
Most, hogy elment, kezét a mosogató szélére helyezte és hagyta, hogy a vállai és a feje lecsüggedjen. Havilyt a jó szándék vezérelte. Krisztusom, mindannyiuk jót akart, de az állandó támogatás és törődés tűzként hatott az idegeire. Kezdte betegnek érezni magát.
A szekrénybe benyúlva megfogott egy új üveget, ezúttal egy tizenhat unciásat. Kivette az a limoncellós kancsót a hűtőszekrényből és beletöltötte. Hányadik volt? Három, négy, öt? Rossz lesz, ha elkezdi elveszíteni az irányítást.
Kicserélte a kancsót, felhajtotta, majd a hálószobája felé indult.
Az elmúlt három hónapban összesen, ha aludt három, négy órát. Rémálmok tartották ébren – Parisát látni, de képtelenül arra, hogy elérje, látta a nő kinyújtott kezeit, haldoklott és képtelen volt megmenteni.
Most az ágyban fekve felülvizsgálta, hogy menthetné meg. Rájött, hogy elérte az egyik kötele végét – képtelen volt tovább a földhöz kötve maradni, amikor harcolt. Egyedül járt és a levegőben harcolt a halál vámpírjaival a reggeli kutatásain, de még mindig nem tárta fel egyik harcos előtt sem a szárnyait, vagy mutatta meg a sebhelyeket a hátán. Csak Marcusnak.
Hát, igen, picsába. Tizenhárom évszázad után kénytelen lesz feltárni az igazságot a harcos testvérei előtt. Amire ma este is sor kerülhet.

***

Éjfélkor, genfi idő szerint, Darian Greaves a penthaousában volt, felült az ágyában, a számítógépjét az ölébe téve olvasta Rith e-mailjét. Az ambícióival két világot vesz át, tervei egyszerűek voltak: hadsereget épít a halál vámpírjaiból és a Felsőbb Adminisztrátorok ellen fordítja a kapzsiságukat. Amikor a hadserege elég nagy volt és a bolygó területeinek többségét „birtokolta”, egyszerűen eltávolítja Endelle asszonyt az irodájából és haladni fog a dolgokkal.
Noha Endelle a maga módján elég hatalomteljes volt, nagyon kicsi ambíciói voltak, s alig elegendő ügyvezetői képessége állt szemben az ő kitartásával és odaadásával. A nő értékei túl egyszerűek voltak, szervezőkészsége pedig túl korlátozott volt, hogy valódi fenyegetés legyen.
A falra szerelt, kihúzható lámpa fénye az öle fölé irányítva kedves kis félhold alakú fényt vetett a válla felett a legutóbbi szeretőjére. Amikor az ágy jól ki volt használva, szeretett egy kicsit dolgozni két ülés között.
Megdörzsölte a puha vállat. A jel, amivel ellátta, már kezdett begyógyulni. A karom a bal kezén felettébb sok dologra volt hasznos. Genetikailag megváltoztatva a kezét teremtette meg a terrort, de az alkalmazása szex közben elbűvölő volt. Imádta, ahogy egy testet öltött elképzelés képes meglepni őt a hosszú távú hasznosságával és az innovációval.
A nő nyöszörgött, amikor körmét az egyik legmélyebb sebbe vájta. De megérezte válaszul a gyönyörét. A nő élvezett egy kis fájdalmat. A férfi pedig élvezte az átadását. Kiváló pár voltak.
Már hosszú ideje ismerte, hogy vágyott erre a különös nőre az ágyában és az oldalán is. Csak nem tudta pontosan, hogy mehetne vele anélkül, hogy problémákat kreálna az ő Eljövendő Rendjében – a nő a leghűségesebb Felsőbb Adminisztrátorai közé tartozott. De azt tudta: minden dolog eljön hozzá, aki kivárja. És ő eljött hozzá, mert a férje meghalt…  egy Vér Harcos keze által… az egyik a néhány alkalomból, amikor hálás volt annak az utálatos jótétlelkek csoportnak.
Abban is hitt, hogy amikor az élet citromot küld neked, abból limonádét kell csinálni. A jó kétezer évnyi tapasztalatában a saját módján megtartotta ezt a különös filozófiát. Igen, pozitív gondolkodó volt. Minden fejlődött. Magában mosolygott.
Erről a nőről is pozitív gondolatai volt néhány évtizede. De honnan tudta, hogy a nap, amikor haldokló vért adva a halál vámpírjává változtatta Eldon Crace Felsőbb Adminisztrátort, az idióta nem fogja használni a speciális tünetcsökkentő ellenszerét? Az eredmény valami váratlan volt: Crace egy teljesen kifejlődött szörnyeteggé vált jóval több erővel, mint ami jó volt neki, és Luken Harcos megölte a férfi kohójában. Ami fekete nap volt.
Beszéljünk a citromokról.
Crace tartósan lezáratta a kohót, miután elrendezték Crace testét. Az, hogy valamelyik Vér Harcos megtalálta a módot, hogy közvetlenül bevegye bármelyik keverékét, feldühítette Greaves. Ha Crace nem lett volna már halott, saját maga gyilkolta volna meg.  Greaves látta az esemény biztonsági felvételeit. Tanúsíthatta, az átlépett Havily Morgan falhoz volt bilincselve és vére lecsapolva, nézte, ahogy a kohóban feltűnik Marcus Harcos és Crace-re támadt. Nem lepődött meg, hogy Crace felülkerekedett Marcus harcoson – az utóbbi épp csak felépült az egész testét borító hármas fokozatú égésekből. De hogy lehetett Crace olyan ostoba, hogy nem látta előre a másik harcos érkezését?
A Vér Harcosai megsértették a keverékét, amiben egy a vigasz, ami igazán káprázatos: Creath halálának pillanatától nem volt akadálya, hogy a férfi özvegyét ágyba vigye. A tökéletes Julianna most arccal lefelé fekszik mellette, a nő extrém hosszú körmének hegye a megfeszülő részt cirógatta meztelen testén csípője és combja töve között. Amennyire képes volt rá, Isten segítsen a férfin, szerette a nőt. Kapzsi volt, hataloméhes, senki megkínzása nem állította meg, egyszerre élvezte a dominanciát és az alázatos szerepet az ágyban. Más szóval, a nő a lélektársa volt.
Most pedig egyenlő számú sérülésük volt.
A dudort simogatta az ölében, pont a véna fölött, amit korábban megcsapolt.
Átgörgette számos Látók jelentését különböző dokumentumokban. A szokásosat találta: a Vér Harcosok egyre erősödnek a szertartásos kötelékek, a breh-hedden miatt; Marcus Harcos és a breh-je, Havily megelőzte a Felsőbb Adminisztrátorok disszidálását Greaves csapatához; Alison Wells, aki Kerrick Harcos breh-je volt és Endelle személyi asszisztense, akinek még mindig valami meg nem nevezhető dicsőség övezi tetteit a Másik Földön. Milyen bosszantó.
Az e-mailek Rith Do'onwa fontossági sorrendbe rendezte, az ő legbizalmasabb és legalázatosabb kegyence. Amennyire képes volt rá, megbízott Rith-ben. A vámpír elrabolta Parisát – a tett nem kevéssé hatalmas – és egész idő alatt rejtve tartotta Endella asszony erői elől. Az egyetlen légy a levesben jelenleg az volt, hogy bár Parisa eltűnt a jövőbeli áramlatokból a három hónap alatt, a nő mostanában fenyegetésként tűnt fel az Eljövendő Rendjére. Az a nő egy szörnyű találós kérdés volt.
Az ösztöne azt súgta, hogy ölje meg. Mégis, ha nyíltan félreállítja, még ha később az egyik kegyeltjét hibáztatná érte, a nő kapcsolata Medichi Harcossal elhozná az Armageddont.  Bármelyik nő halála olyan nagyon közel sodorná a Vér Harcosait az őrjöngő vadászathoz és mészárláshoz. Greaves nem akart volna kapni abból a fajta kavarodásból, ha rajta áll. Olyan férfiként, akinek szándékában állt a világon uralkodni, nagyon könnyedén megtanult bánni a felbolydult és meghódított árral.
A stratégiája az eltelt századok alatt nagyon egyszerű volt a Vér Harcosokkal. Le akarta őket fárasztani, de nem a lerohanásig, addig nem, amíg készen nem áll a Másik Föld átvételére. Még nem volt az övé a COPASS, és amíg átállítja a jogalkotási bizottság tagjainak többségét, nem lenne elég eszköze a puccshoz, amit tervezett. De minden nappal közelebb kerül hozzá.
Kicsit mocorog a párnákon és érezte a megszáradt vér húzódását az egyik seben a hátán. Előre hátra dörgölődzött, aminek következtében a felhasadt bőre kis darab villámlást küldött az ágyékába. Elbűvölő.
E-mail érkezett.
Rith soha nem ide írt.
A FOGOLY MEG FOG SZÖKNI. Az üzenet a Mumbai Látók Erődjéből, aminek a legmagasabb pontossági statisztikája az összes erőd közül.
Kisbetű következett. Az utasításod, gazdám?
Greaves mosolygott. Rajongott Rith modoráért. Manapság oly sokan elfeledkeztek a megfelelő tiszteletbeli címek használatáról.
A gazda egyszerűen a kedvence volt.
 Mi az, drágám? – motyogta Julianna. – Nagyon feszült vagy. – A körmei végigkarmolták a csípőjét, majd a férfi combját, majd a helyet közöttük. Szörnyű nyomást gyakorolt a dudorra. A férfi jóváhagyólag sziszegett. A nő kuncogott. 
 Megjövendölték Parisa kiszabadulását. Rith tudni akarja, mit kellene tennie. Tudom, hogy meg akarja ölni, de nem engedhetem. Természetesen megszoríthatná a védelmet. Talán el kellene engednünk. igen, szerintem, el kellene engednünk. – Ráment a VÁLASZRA és új e-mailt nyit meg, a kurzor előtte villog. Egy kis nehézséggel kezdte legépelni a parancsait, bal kezének ujjai állandóan idomtalanok voltak, bár az évtizedek alatt némileg leváltotta a karmokat a kezén.
Julianna könnyen elkapta a csuklóját. – Szerelmem, – mondta a nő a könyökére támaszkodva. A férfi lélegzete akadozott. Tökéletes nő volt. A sötét barna haja most tömkelegével a válla körül lógott, a szerelmeskedéstől kócosan.  A szeme tökéletesen kék volt, mint a jeges víz, de itt volt az alak, ami annyira elégedettséggel töltötte el, felfelé ívelt, macskaszemek. – Miért nem engeded szabadon a szárnyas halandót – miután elmekapcsolatot kovácsolsz vele? – A nő mosolygott, amitől kissé fondorlatos Scarlett OHarás mosolya volt, az egyik, ami mindig megmelegítette a szívét.
  Érdekes elképzelés. Folytasd!
 Tudom, aggódtál, hogy a Vér Harcosok személyesnek veszik az emberrablást, ami ellen te már korábban felkészültél. Miért ne használhatnád fel a nőt?
  Egyfajta kémként használhatnám.
 Nos, nem tarthatod meg, és biztos nem hasítod fel a torkát. – A körmét mélyen a csípője és combja közé vájta, vért fakasztva. A férfi felszisszent a fájdalomtól, de a kapott endorfin löket csodálatosan megszédítette. Tényleg szerette ezt a nőt.
 Meggondolom, – morogta. Aztán e-mailt küldött Rithnek, hogy ne csináljon semmit, amíg átgondolja az ügyet.
Félretette a gépet és kinyitotta bal tenyerét. Az ujjakra koncentrált és megízlelte a perzselést, ahogy a bőr tört és eltűnt, ahogy a csontok terjeszkedtek, ahogy a karmok megformálódtak.
Julianna a hátára gördült, a lepedő a csípőjére simult, amíg úgy nézett ki, mint egy hableány. A vágásai igazán túl sebesen gyógyultak.
Karjait szélesre tárt, ismét készen állt a férfira. A mellei hatalmasok és tökéletesek és még tovább fokozhatnánk. A nő bordái hullámoztak, mellbimbói már kiemelkedtek. Mosolygott és sóhajtozott.
  Bánts! – suttogta a nő.
Megtette.

***

Aznap este hét órakor, napnyugta után, Medichi belépett a Vér és Harapásba, majd ledermedt. Az illat ért el hozzá elsőként, tele vággyal, szexszel és vérrel, minden amire képtelen volt, minden amit nélkülöznie kellett az eltelt három hónapban, hiszen Parisa elment.
Jobb oldalt a vörös bársony fülkéket különböző mértékű köd borította, ami megzavarja a jelenlévő nők elméjét csakúgy, mint a Milícia Harcosaiét. De a férfi ereje elég kifejlett volt, hogy mindent lásson, halljon és szagoljon. Régen élvezte a kukkolást. Most kész tortúra volt.
Tudta, mi folyt a fülkékben. Attól a pillanattól fogva minden éjjel használatba vette a fülkéket, amikor a tulajdonos, Sam Finch, túl sok évtizeddel ezelőtt, mint amire emlékezhetnének, megnyitotta a lebujt. A Vér Harcosai mindig itt kezdték el az éjszakájukat, felváltva ittak és marháskodtak, egy vagy két szépséget a fülkébe vittek, egy kis haladékot kaptak, mielőtt a halál vámpírjai elkezdték átszakítani a Határvidékeket.
Mély lélegzetet véve figyelmen kívül hagyta az érzékek támadását, ahogy közvetlenül a bár felé fordult. Most, hogy már itt volt, egy másik küldetése is volt, valami, amit már hosszú ideje meg kellett volna tennie. Francba, komolyan meg fogja tenni? Tizenhárom évszázad után valóban elmondja az igazságot, miért nem bontott soha szárnyakat?
Jean- Pierre hátulról a vállára csapott. – Allô, Medichi! Olyan jók a hírek Burmáról. Hallottál már a Központ felől?
Medichi szembefordult a franciával. Halvány akcentusa volt, még csak néhány évszázada lépett át. Még néhány évszázadot ad neki és az angolja tökéletes lesz. – Nem. Beszéltem délután Carlával néhányszor, de még semmi. Jeannie most is a fedélzeten van. Seriffe ezredessel dolgozott. A keresőrács a Milícia Harcosok Központjában nem erős eléggé annyira, mint a Központban, de csak egy csipetnyivel. – Amikor lehull az éjszaka és előjönnek a halál vámpírjai, Jeannie-nek a Központ keresőrendszerét kellett használni a halál vámpírjai mozgásának levadászására, és Thorne-t folyamatosan tájékoztatta. Seriffe kevésbé erős keresőhálózata az éjszaka további részében átkutathatta Burmát.
Az egész napot hol ébren, hol aludva töltötte, sok remény nélkül várta Carla hívását, hogy hírekkel szolgáljon Parisáról. Első kézből tudta, hogy a vadászat napokat is igénybe vehetett, nemhogy órákat, de ő még mindig csodában reménykedett. Amikor semmi sem jött a napi felderítő kutatásról és ideje volt felöltözni a harchoz, az idegei felmorzsolódtak. Őszintén, muszáj volt hadonásznia a megkönnyebbülésért a kardjával és megküzdeni tulajdonképpen egy ellenséggel. Picsába ezzel a várakozással.
 Jean-Pierre meglapogatta a vállát, előre-hátra ingatta a fejét.
   Annyira örülök neked.
   Merci, Jean.
    Oui. Oui. – A francia közben bólogatott is, aztán átvetette a karját Medichin.
Jean-Pierre az egykilencvenjével ugyanolyan magas volt, mint Medichi. Hosszú hullámos barna haja volt, a fényben világos. A haját cadroen tartotta egyben a szanaszét állástól és laza fürtökben keretezte a férfi arcát, amit a nők imádtak. A szeme zöldes szürke, óceánszínű. Valószínűleg ő volt a harcosok között a legszikárabb, de kibaszottul erős volt. A nők a rohadék elé ájultak, különösen, amikor lágyan franciául suttogott a készséges fülekbe.
A cadroen, amit viselt, különböző csíkú pasztell brokát volt, kézzel varrták különösen az ő részére, megcsomózták, a modorosságot a francia udvarban sajátította el és elutasította ennek feladását. Marie Antoinette – bár nem a szeretője – egyik ismerőse volt. Ezen évek folyamán komoly és veszélyes szeretetet fejlesztett ki a mindennapi politikai helyzet megvitatása iránt. Egy hatalmas tömegeket terrorizáló törvény miatt, 1793-ban guillotine általi halálra ítélték.
Non, nem ismerte az erejét. Oui, végig járta a saját útját, éppúgy mint Medichi tette évszázadokkal korábban, az Európai Határvidékre Rómából, kezdetét vette az átlépési folyamata.
Az összes harcos közül, Jean-Pierre volt a legnagyobb támogatója az elmúlt három hónap alatt. Amikor a zenét lekapcsolták, Medichi elmesélte neki a vadászatot a halál vámpírjára a Grand Kanyonban, a Halandók Földjén.
Ám, amikor a történet végére ért, még hozzá fűzte: – Még egy dolog, mon ami. Mindenkinek elmondom ma este.
Jean-Pierre a homlokát ráncolta. – A szárnyaidról? Hogy miért nem fogsz egyikünkkel sem repülni?
Medichi bólintott.
  Mon dieu[1], de örülök neki. Repülni fogsz a csatában ettől az éjszakától fogva?
 Igen. Ez az elképzelés, főleg, mióta bármelyik pillanatban hívást kaphatunk a központból. Amikor Burmába indulunk, készen akarok állni a szárnyaim leengedésére.
   Bon[2]! – Többször bólintott.
Medichi megfordult, mély lélegzetet vett, leengedte az állát, feltérképezte a bár területét. A Milícia Harcosok magasságukkal szétválasztották a tömeget, mintha tízlábnyi hajóorr volna előtte.
A harcosok teljes harci felszerelésben voltak ott, beleértve Marcust is. Egyenruhájuk a forró sivatagi hőség számára készült: bőr kilt, bőr fegyvertartó szíj futott le a hátukon, követve a szárnyak vonalát, nehéz saru, fekete sípcsontvédők, és ezüstszegecselt bőr csuklóvédők. Thorne a szokásos helyén ült a bár elején, az egyik kezével Luken hátán. Levezette az egyik kezét a férfi derekára, megvizsgálta.
 Jézus, – motyogta Thorne. – Egyetlen átkozott heg sincs azokból az égésekből. Egy-kibaszott-zűrzavar.
Luken vigyorgott. Három hónapja gyújtóbomba kapta el, harc közben a Superstitionsnál. A szárnyai teljesen leégtek, de szerencsére regenerálódtak, és azóta repülőszolgálatban volt, mit a testvérek többi része. Most az utolsó sebhelye látszólag elhalványult.
A férfi a másik duó felé tartott, Kerrickhez és Marcushoz. Az utóbbi csupán hetente két éjszaka harcolt, a fennmaradt időben a Délnyugati Sivatagi Körzet Legfelsőbb Adminisztrátoraként szolgált. Hatalmas terhet vett le Endelléről. Vicces, hogy a nő még mindig nem javított a temperamentumán.
A két férfi az elmúlt két évszázadban ellenségek voltak, de minden, ami történt, megoldódott. Most elválaszthatatlanok.
Marcus a teljes figyelmével Kerrickre koncentrált. Ja, valami közösben osztoztak – mindegyikük összekapcsolódott a breh-jükkel.
Marcus a homlokát ráncolta Kerrickre. – Mi a fenét csináltál a homlokoddal?
Kerrick megdörzsölte a jobb szemöldöke fölött és grimaszolt.
 Mi, ez? – Szín lopakodott fel a nyakán. – Alison hozzám vágott egy cipőt. Az utóbbi időben nem igazán önmaga.
Marcus hátradőlve nevetett. – Nagyon terhes mostanában! Kíváncsi vagyok mit csináltál! Elmondtad neki, hogy kövérnek látszik, te seggarc? Én cipőt vágtam volna hozzád.
Kerrick felsóhajtott. – Annál jobban tudom. Összerezzent és én megkérdeztem, minden rendben van- e.
  Uh. – Marcus a homlokát ráncolta. – Talán a hangszíned. Néha a hangszín miatt őrülnek meg.
Kerrick csak ismét felsóhajtott és megdörgölte a púpot.
Más körülmények között, Medichi méltányolta volna az eszmecserét – egyszer volt már házas. De a két férfi látványa, a boldog kötelékük, a breh-jük biztonsága, nagyon bonyolult figurájú görcsbe rántotta a gyomrát.
Jobbra fordította a tekintetét. Santiago volt ott, koktél szalvétát tartott Zachariusnak. Egy tőr vázlata volt rajta.
 Hosszabb, – mondta Zach. – Még mindig azt gondolom, hogy hosszabbnak kellene lennie.
Santiago röhögcsélt. – Minden nő ezt mondja.
Zach a szemét forgatta. – Rohadtul szar a dumád!
Medichi tulajdonképpen mosolygott a hülyéskedésen. Már az utolsó alkalomra sem emlékezett, mikor történt, de aztán ma új híreket kapott. Odament és mindenki vállát meglapogatta.
 Mi a helyzet? – kérdezte. A választ meg sem várva az állát Sam felé emelte. – Limoncello, – kiáltotta.
Sam egyszer bólintott, a tiszta fehér kendőt átdobta a vállán, rálátást biztosítva a nadrágtartójára, lehajolva kinyitotta a kis fridzsider ajtaját a pult mögött.
Mindkét harcos ültében nézett fel Medichire.
 Hé, – kiáltotta Zach, – Thorne elmondta nekünk a híreidet. Ami kicseszettül remek.
És ez volt minden. A harcosok felálltak a bárszékekről, egy bazi nagy raj halálos harcos test, tenyerek és öklök csapkodták meg.
Valami istenverte oknál fogva Medichi szeme égett.
Marcus félre simította a haját. Az elmúlt három hónapban hosszabbra nőtt, most a válla alá ért, de még nem elég hosszú a cadroenhez.
 Szóval addig maradjunk veszteg, amíg a Központ keresőhálózata talál valamit, amit megvizsgálhatunk.
 Tulajdonképpen most Seriffe keresőjét használjuk, a Milícia főhadiszállásáét. Jeannie szokás szerint a kék rohadékokat figyeli.
Marcus felsóhajtott. Mélyen. A fejét csóválta. – Szétrúgatjuk a seggünket! – motyogta. Mint adminisztrátor, a szeme mindig a nagyobb problémán volt: hogy kerülhetnénk fölénybe Greavesszel szemben.
Medichi elnézett a barátai mellett és megfogta a pohár limoncellót, amit Sam feltartott. Közel húzta a poharat, összeszorította a szemét és hosszan meghúzta.
A szíve keményen lüktetett. Elérkezett az idő, hogy megtegye, amit már évszázadokkal korábban meg kellett volna tennie.
Amikor kinyitotta a szemét, egyenesen Thornra nézett és mondta:
 Szükségem van rá, hogy a Cave-ben lássalak benneteket, mielőtt elindulunk a Határvidékekre ma este. – A tekintete Marcusra siklott, kényszerítve, hogy megértse, mit szándékozott tenni. Csak néhány másodpercébe telt. Bólintott és halvány mosoly érintette az ajkait.
Thorne mogorván nézett rá. – Mi folyik itt?
Medichi visszanézett rá.
Thorne lestrapált harcos volt. Ráadásul a vörös, véraláfutásos tekintete, és fekete karikák voltak a szeme alatt. Olyan volt, mint tükörbe nézni, eltekintve, hogy Thorne évtizedek óta így nézett ki. Mi a pokol volt a mentsége, kivéve, hogy a húga belépett a Teremtő Kolostorába Prescottban és már több mint egy évszázada ott volt?
Természetesen Thorne közismert cölibátusa sem segítette az ügyet.
Hogy tisztességes legyen, Thorne volt Endelle helyettese. Ami egy hatalmas seggbe baszás lehetett éjjel-nappal. Minden erejével és odaadásával a Másik Társadalomért, Endelle egy tűzokádó ribanc volt, készen állva a parancsok okádására.  De ő volt az egyetlen dolog, ami összetartotta a világukat, amikor Darian Greaves Tábornok annyira közel volt, hogy széttépje.
Ahogy Thorne mogorván meredt rá, tudta, hogy mondania kell neki valamit, ha azt akarja, egyezzen bele a találkozóba, mielőtt kezdetét vette az éjszakai csata. Thorne nem szerette, amikor megzavarták a menetrendjét.
Medichi mélyen beszívta a levegőt. – Meg kell mutatnom nektek a szárnyam!

Lexy


[1] Istenem!

[2] Jó!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork