2019. október 29., kedd

Caris Roane: Wings of Fire - IX. fejezet


„Az egyik vállalta a legtöbb szenvedést,
de ne feledkezzünk meg a megsértett harcosról sem.”
  Közmondások gyűjteménye, IV. Beatrice

9. fejezet
Azon az estén Parisa a rotunda padló közepén állt, mögötte bal oldalt Havily, jobbján pedig Antony. A többi Vér Harcos tíz lábnyira állt tőle, egyenesen és kimagaslóan, a Másik Föld védelmezői. Mint Antony, ők is fekete bőr tunikát viseltek és egy bronz mellvértet rajta egy címeres ezüst karddal, aminek markolata körül zöld babérkoszorú volt.
Endelle palotája valóságos gyűjteménye volt a fehér márvány rotundának, a nyugati oldalon lebegett a McDowell hegység, mintha csak a levegőben lógna. A legtöbb rotunda nyitott falú volt, egy hatalmas terasz kőkorláttal, ami az egyetlen elválasztásként szolgált a több száz lábnyi légtértől.
A nő az egész napot alvással töltötte, valamivel, amire már kétségbeejtően szüksége volt. Antony távolságot tartott, helyet adott neki azzal, hogy elnyúlt a hálószobájában terpeszkedő kanapén. A nő elmondta neki, hogy rendben van, ha megosztoznak az ágyon, de a férfi csak felemelte a barna párnát az ágyról, s a kanapé felé ment. Persze igaza volt. Ha megosztoznak az ágyon, mennyit aludtak volna tulajdonképpen?

Tehát itt volt, valamiként kipihenten és végre felkészült az átlépésre a Másik Földre.
Endelle előtt állva figyelt a két kézzel nyitva tartott hatalmas szertartásos könyvből felolvasott gondos szavakra. Ismertette az átlépés feltételeit: a szolgálat szükségszerűsége, aminek jellegét a Legfelsőbb Adminisztrátor határozott meg, a Másik Társadalom gondos színvonala és a fogadalom, hogy tartózkodik a legszörnyűbb cselekedettől, a haldoklók vérének megosztásától.
Tényleg ezt akarta tenni? Tényleg maga mögött hagyja a jó öreg valóságot a Halandók Földjén?
Figyelte Endelle szájmozgását, de nem igazán hallotta a nőt. Az ujjai annyira remegtek, hogy ökölbe kellett görbítenie. Nem gondolta volna, hogy ideges lesz, de valahogy aközött, hogy Endelle szolgálatába állította az életét és az ígéret között, hogy nem issza haldokló vérét, hirtelen megütötte az átlépésének a valósága.
  Átlépőjelölt – kiáltotta Endelle, a nő hangja egy erős harapás volt.
Parisa tisztán hallotta. – Igen, Endelle asszony?
Épp Endelle fekete szertartási köpenyének nyaka fölött Parisa észrevette a leopárdszőrme vonalát. A Legfelsőbb Adminisztrátor részrehajló volt az állati bőr és irha, a madártollak, sőt valami okból kifolyólag a hüllők iránt is. Havily kificamodott ízlésűnek hívta… enyhén szólva.
Endelle a szemét forgatta. – Egyetértesz, hogy a szívedet és elmédet a Másik Föld szolgálatának szenteled?
Parisa bólintott. – Egyetértek!
 Egyetértesz, hogy elfogadod a Másik Föld törvényeit, különösen amik a Halandók Földje bevonásának korlátozását szolgálják?
 Egyetértek!
És ünnepélyesen nekem ígéred a hűségedet, a Másik Föld Legfelsőbb Adminisztrátorának?
    Ígérem!
 Akkor kijelentem az itt összegyűlt jelenlévők előtt, akik tanúként állnak az átlépésednél, hogy ezennel megkapod az átlépett státuszt. Lépj elő, és engedd meg, hogy átjárjon a vámpír természet áldása.  – Eltüntette a ceremóniás könyvet.
Parisa nem tudott mozdulni. Remegett és furcsa volt, ahogy Endelle asszony kitárt karjait bámulta. Tényleg megteszi? Elfelejtette, hogy a szertartás egy része magába foglalja a halhatatlanság elfogadását és a vámpírfogakat, amikkel az emberek vérét vehette és a felszabaduló kémiai anyagokat.
 Parisa, most pofára ne ejts – ordította Endelle. – Vonszold ide a segged!
Endelle éles hangja és a tiszteletlen szavak megszabadították a félelmektől Parisát. Előre indult, habár bizonytalanul a tíz centis tűsarkain. Amikor már Endelle előtt állt, a szintkülönbség miatt Parisa szemmagasságba került a leopárdszőrmével.
Endelle meleg kezeivel annyira lágyan érintette meg Parisa arcát. Bizsergés kezdett épülni a nő keze és Parisa állkapcsa között. Felnézett Endelle szemébe, ám az csukva volt.
Újra szédülés támadt rá.
Endelle szemei kipattantak. – Mi a pokol ez veletek, nőkkel? Olyan rossz vagy, mint Alison az átlépése alatt. Az istenit neki, engedd le a kibaszott pajzsod!
Elakadt Parisa lélegzete. Ezúttal becsukta a szemét, elméje mélyére hatolt és elengedte, amit a pajzsoknak érzékelt. Még Greaves is elcsodálkozott a nő pajzsain, csodálatosnak nevezte.
 Végre – csattant fel Endelle.
Erő folyt, áramlott át Parisa testén, melegség és fény, a jólét óriási érzete. Alsó ínye bizsergett a metszőfogak tövénél. Ezzel egy időben indák érintették meg az elméjét, próbálva belülről elérni hozzá. Ismerte azt az érzést, és semmi köze nem volt a Másik Föld uralkodójához.
 Valami történik – suttogta.
  Csak az agyarak, csak nyugalom, vámpír!
  Nem, ez nem az.
Rith. Tudta, hogy Rith az. Megismerte az érintését, habár ez egy szelídebb verziója volt mindannak, amit az irányítása alatt tapasztalt.
Egy kép a férfiról, az ázsiai vonások, széles homloka és széles orra, a fekete haja, mind átvillant az elméjén.
Lehunyta a szemét és rákoncentrált. Ó, mennyire vágyott a férfi halálára. Sosem gondolta, hogy egyszer ilyesmit mond valakiről, de Rith kegyetlen vérrabszolga művelete megváltoztatta. Mi van, ha elérné a szörnyeteget és tartósan megszabadulna tőle?
A férfi mosolygós arca rajta gúnyolódott. Gondolkodás nélkül, gondolat követett gondolatot, s elkezdődött a vibrálás. A következő pillanatban már elsodródott, repült, elment.
Ó, istenem, elillant!
És valahol a tudata mélyén tudta, hogy egyenesen Rith-hez megy. A vámpír valahogy átverte.
***
Medichi a szertartás alatt olyan közel maradt Parisához, amennyire megtehette, anélkül hogy valami helytelent tett volna. A palotában nyitott falakkal kapcsolódott össze a legtöbb rotunda, és nem olyan rég volt, hogy Greaves támadást szervezett Alison átlépési ceremóniája után. Megvolt az oka az idegességének még az Endelle palotájában lévő korszerű biztonsági rendszer ellenére is. Nem nyújt védelmet minden természetfeletti eshetőség ellen.
Mint ez is.
A ceremónia során nem egyszer figyelte Parisát. De ahogy Endelle felhatalmazta az átlépettek életével és a vámpíragyarakkal, a nő eltűnt. Hogy? Miért? Rosszabb, veszélyben volt? 
Előre rohant és Endelle meglepett tekintetével találkozott.
A Legfelsőbb Adminisztrátor pislogott és megszólalt: – Nos, korábban ilyen még nem történt.
A picsába nem.
Parisa dematerializálódott. Első alkalommal tűnt el, de hová mehetett?
Amennyire Medichi tudta, ez az erő eddig nem mutatkozott meg nála, vagy talán még azelőtt kiszabadult a fogságból. A szertartás új hatalommal járt volna? Valószínűleg.
Nem várt engedélyre vagy utasításra. Egy gondolattal eltüntette a köpenyt és mellvértet, amik akadályoznák, ha harcolnia kellene. Lehunyta a szemét és meglelte a nő nyomvonalát, ami gyönyörű ametiszt színből állt. A szín nem meglepő.
Követte az elegáns nyom ösvényét, viszketett a férfi keze, miközben átutazott a sötét folton, készen állt abban a pillanatban megjeleníteni kezében a kardját, amint lába szilárd talajt érintett.
Testet öltött, s ugyanabban a pillanatban várakozó öklébe siklott a kard. Rith nyolc lábnyira állt, mindkét keze Parisa karján, az arckifejezése heves, erőteljes. Keményen dolgozott, a koncentrációja irányított volt. Bármit próbált is megtenni, az elvett minden energiát a testéből és tudatából. A nő teste vibrált az energiától. A nő harcolva próbálta megakadályozni, hogy a férfi magával ragadja. Ha sikerrel járna, ismét elvesztené a nőt, mert Rith képes elrejteni a nyomát.
 Kibaszott pokolba is, nem! – kiáltotta. A nő felé rohant, természetfeletti sebességével ez egy nanoszekundumnyi időre zsugorodott. Bal karját a nő köré csúsztatta, magához húzta, majd kardjával Rith nyakával egy szinten felé sújtott.
Arra számított, hogy csontnak ütközik és lefejezi a rohadékot, szóval amikor kardja átszelte a levegőt, azzal a lendülettel elkapta, ő pedig megfordította Parisát.
Rith megszökött. Eltűnt. Franc, az a vámpír gyors.
Körbenézett, verejtékréteg borította bőrét, ereiben adrenalin énekelt, szíve vágtatott. Volt más várakozó ellenség? Esetleg egy halálvámpír? Egy tucat? Száz?
Mi a pokol ez a hely? Úgy nézett ki, mint egy földalatti barlang. De úgy tűnt emberek készítették – legalábbis két fal szinte már sík volt és a padló sima, csiszolt felületű.
Ismét körbefordult, kardját maga előtt kinyújtva tartotta. Parisa bicegett. Mit tett vele Rith? Mintha nem tudta volna. Az elméjébe akart befurakodni, összetörve a nő ellenállását az akaratával szemben.
Maga felé lendítette a nőt, köré tekerte karjait és szorosan tartotta, kardja még mindig a jobb kezében volt. A nő a mellkasához simult.
Elkezdődött a vibrálás, visszatért a palotába épp Endelle mellé.
Mi a fasz történt? – kérdezte Endelle.
Szembefordult a nővel, tekintete megrebbent. Még mindig teljes harci felszerelésben volt. Még a kardja is a kezében maradt, amit nehéz megtenni, miközben dematerializálódott. A fegyvertartóba helyezte kardját, majd mindezeket elküldte a villába.
 Rith – kezdett bele a férfi. – Majdnem megvolt, de átkozott gyorsan mozgott. Tudja blokkolni a nyomunkat? Nem akarjuk, hogy megjelenjen itt az a rohadék.
 Picsába, igen – mondta Endelle. Becsukta a szemét, Medichire tette a kezét. Érezte az asszony hatalmát, sima melegség folyt át a férfin, Parisán, és vissza a sötét foltba.
Medichi érezte az útvonaluk lecsapódását. Legalább már lélegzethez juthatott.
Parisa megmozdult karjai közt, majd elkezdett csapkodni és sikoltozni. Mi a frászt csinált vele az a rohadék?
 Hé, hé, hé – suttogta a fülébe. De nem úgy tűnt, mint aki meghallotta.
 Engedj el – kiabált. Kibaszott szemétláda!
Eleresztette a nőt. Kisiklott a karjaiból, hátrált. Ahhoz képest, hogy magas sarkúban volt, kész csoda, hogy nem botlott el. Guggoló pozícióba ereszkedett, ugyanakkor vállait is leeresztette. A férfira meredt. Hunyorgott. Ismét csúnyán nézett rá.
 Hol van? Megölöm. Istenre esküszöm, megölöm! – Arca kipirult, ökleit kifehéredett bütykökkel szorította.
A Vér Harcosai közelebb húzódtak hozzá. Aztán már mindegyik kezében megjelent a kard, mindegyikük arckifejezése vad, készen álltak a nő megvédelmezésére.
Medichi megkerülte a nőt és elé állt. Oldalt tartotta a kezeit, attól félve, hogy túl gyorsan eltávolodik tőle. Nemrég tért csak vissza, a palotában pedig sok nyitott terasz volt, hogy több lábnyit zuhanjon.
  Parisa – mondta, gyengéd hangon próbálkozott.
Rátalált a férfi tekintetére, hunyorgott. – Antony?
  Igen. Itt vagyok.
  Rith. Rith-t láttam.
 Tudom. Követtelek. Visszahoztalak.
 Valamiféle barlang volt. Aztán a szemébe néztem és arra gondoltam, hogy Újra nem. Próbált elillanni velem, de harcoltam ellene.
  Igen, megtetted.
  De te utánam jöttél? Honnan tudtad, merre kell keresned?
  Ezt nyomnak hívják. Amikor valaki dematerializálódik egy fényvonalat hagy hátra egészen a megérkezési pontig.
 Helyes. – Bólintott. – Ezért gondolta először Thorne, hogy a H és F szolgákat járművekkel szállította el – mert ha egyenesen elviszi őket a mandalay-i otthonából, akkor követni tudta volna őket.
  Pontosan.
Párszor ide-oda ingatja a fejét.
Endelle közelebb ment. – Azt mondod, hogy Rith, akinek kurva sok hatalma van, megpróbált eltűnni veled, te pedig feltartóztattad?
    Igen.
    De hogy voltál rá képes, amikor ő vitt ki téged innen, a palotából?
Medichi közelebb ment Parisához. Az egész dolog piszkálta a férfit. Ugyanaz a jól ismert kérdés került felszínre: Képes biztonságban tartani a nőt? Életben? Édes Jézus!
Parisa a fejét csóválta. – Nem ő vitt ki a palotából. Én illantam hozzá. Ő csak befejezte a vigyorgó pofa dolgot, és az ő képe öltött alakot az agyamban. Azt hiszem elültette a fejemben azt a képet. Rávett, hogy elhagyjam a palotát. És abban a pillanatban annyira vágytam a halálára, hogy rágondoltam és hirtelen átrepültem az üres téren.
 Akkor az eltűnés teljesen a tied volt – mondta Endelle. – Nos, a szaaaarba! Ez kibaszott gyönyörű. Jól csináltad, átlépett!
Ráhagyta Endellére, hogy megpróbálja megvigasztalni a második elrablási kísérlet miatt.
Medichi próbálta megfogni Parisa kezét, de elrántotta. – Ne nyúlj hozzám. – Vad tekintettel nézett rá, mikor összeakadt a pillantásuk. – Csak túl ideges vagyok. Nem ellened van, Antony! Én…. az istenit, meg akarok ütni valamit, olyan őrült vagyok.
 Rendben van – mondta a férfi. – Rendben van! Meggyőztél, vagy inkább Rith volt az.
 Miről győztelek meg?
 Ki kell képeznem téged a háborúra: kardok, kések, fegyverek, pusztakezes küzdelem, bármi, amire kicseszettül szükséged van.
Ekkor a nő végre lenyugodott, távozott belőle a feszültség. Mélyen szívta be a levegőt. – Jó.
Havily hangja a plafonig emelkedett. – Látod, Marcus? Még csak nem is kötődtek, de látja az okokat. Te miért nem vagy erre képes?
Medichi megfordulva az elegáns vörös fejet bámulta. Kezét csípőre tette, miközben a breh-jét bámulta. Marcus visszabámult.
 Az övék egy teljesen más szituáció – mondta Marcus, szemöldökét magasra emelte, az orrlyuka kitágult. – És én nem vitatkozom. Téma lezárva!
 Szeretnéd tudni mi más van még lezárva? Havily lesüllyesztette állát, nem volt semmi édes és aranyos a viselkedésében.
Marcus mélyen felhördült, szemei villogtak.
  Még csak ne is gondolj rá, Harcos! Amikor azt mondom kész, akkor úgy értem, hogy kész. – Repesztő-rezonancia. Szép!
Marcus megint morgott, félig leeresztette szemhéját.
Medichi előre látta a gondot a villában. Havily átkozottul komoly volt, Marcus tesztoszteronszintje pedig a plafonig ugrott egy meglehetősen szerencsétlen irányba.
Medichi ebben a pillanatban megértett valamit Marcussal kapcsolatban: az egész szituáció pokolian felizgatta a férfit. Igen, Medichi megértette. Amikor Parisa ellenkezett vele mindegy, hogy miért , az felébresztett benne valamiféle bizarr szexuális dominancia ösztönt, ami rögtön elektromosságot küldött az ágyékába.
 Valaki szerezzen egy locsolócsövet! – Endelle kacagott, aztán tekintetét Parisára irányította. – Az érdekedben átlépett, engedd meg, hogy ellenőrizzem az agyaraidat. Még azelőtt eltűntél, hogy meggyőződhettem, minden jól működött.
 Nem engedem le a pajzsaimat – kiáltotta. – Mert ha az a szörnyszülött megint megpróbál betörni az elmémbe, nem tudom mihez kezdenék.
 Nyugalom átlépett. Nem szükséges lehúznod. Most pedig hajrá, mert az élelmezőm azt mondta, elkészült a vacsoránk.
Parisa Endelle kinyújtott kezeinek bölcsőjébe lépett.
 Minden rendben van, nyisd ki a szád!
Parisa engedelmeskedett.
 Most engedd le az agyaraidat. Nem rakéta tudomány, egyszerűen csak gondolj rá.
Parisa behunyta a szemét és a pajzsaira koncentrált.
Medichi figyelte a hirtelen megfeszülést, s aztán meglátta, előbukkant éles hegye és a látvány erotikus volt. Egy dolgot jelentett – a nője képes a vérét venni.
A remegés olyan mélyen futott át a testén, hogy tulajdonképpen hátra kellett lépnie az egyensúlya megtartása miatt.
Paisa feje megfordult Endelle szorításában. – Mi van már a zsályával? – kiáltotta. Egy kicsit mulatságosan hangzott az agyarak miatt. Az ajkára tette a kezét, majd lehunyta a szemét.
Lassan felnyitotta szemeit, majd az ajkát, s megérintette a fogait. Visszahúzta agyarait az ínyébe. – Hát, ez furcsa volt. – Medichi felé nézett és ráébredt az ajándéka rejtélyére. – Ó. Istenem.
 Igen – mondta a férfi, de a hangja egy oktávval lesüllyedt, szemhéja elnehezült. A megcsapó mandarin illatnyaláb egy újabb hátráló lépés megtételére késztette.
 Az agyaraid kiválóan működnek – mondta Endelle. – De szerintem szükségünk lesz egy másik slagra. Jézusom! – Torka mélyéből felháborodott hangot hallatott. – Oké, már hivatalosan is átléptél. Együnk!
Ellépett Parisától, jobbra indult, egyenesen a szomszédos rotundához, tűsarkúja kopogott a márványpadlón. Ugyanakkor eltűnt a köpenye, feltárva a leopárdbőr ruhát. A harcosok követték. Mögöttük haladva Marcus és Havily suttogva vitatkozott.
 Bébi, legyél észszerű – mondta Marcus. – Téged megvéd a kötelékünk. Parisát is meg fogja, amint beteljesítik a breh-heddent.
 Baromság – suttogott vissza Havily. Gyorsított a tempóján, majd eltűnt az ebédlőben.
 Bébi – nyafogott Marcus a nyomában haladva.
A szertartási rotunda most üres volt.
Medichi lemaradt, Parisa pedig ment utána, tekintetük összekapcsolódott, szinte olvasott a gondolataiban. Addig hátrált, míg nekiment a falnak, s mindketten láthatatlanok lettek a többi vendégnek.
 Szeretnék egy kóstolót… most – suttogta a nő.
Medichi felnyögött és Isten segítsen rajta, megadja a nőnek. Beszéljünk arról, hogy a tűzzel játszanak. Kezét a férfi vállára helyezve lábujjhegyre állt, tekintetét a torkának szegezte. Még a magas sarkújában sem ért fel odáig, hiába volt közel két méter.
De ő megállította a nőt.
  Miért nem? – kérdezte a nő kissé nyüszítve.
A vénát bámulta a férfi nyakán, ami most még hevesebben lüktetett. Azt akarta, hogy a nő megtegye, de a füléhez hajolt és belesúgta: – Ha a véremet veszed, nem leszek képes kontrollálni a dolgokat, és szerintem nem szeretnéd, ha valaki ilyen helyzetben találna ránk.
Hátra húzódott. Felpislogott a férfira. – Csukló? – kérdezte. Édes isten, ismét megnyalta az ajkát, előbukkan agyarainak csúcsa.
  Jobb, ha gyorsan csinálod és ha azt mondom elég, akkor abbahagyod!
  Oké. – A hangja lehetne még ennél csábítóbb? Úgy árasztotta a mandarin illatot, mintha egy gyümölcsöskert volna.
Felajánlotta a csuklóját. A nő két kézbe fogta, aztán megnyalta a kéknek látszó vénák vonalát. Felnézett a férfira. – Régen figyeltem, ahogy nőkkel szeretkeztél a Vér és Harapásban a fülkékben.
Tudom – morogta. Már elárultad. – Meg kellett volna döbbennie. A nő egy jó kislányos könyvtáros volt. Oké, annyira talán nem jó, de ez nem segített az erekciója problémáján, ami a tunikája alatt meredezve sátrat képzett elől. Ismét lehajolt.
 Nyald meg néhányszor. Mivel már vámpír vagy, a vénák azonnal  előbukkannak. – Engedelmeskedett a férfinak. Nyelve nedves és apró volt, teljesen nőies. Olyan lett, mint egy vékony üvegablak, ami a legenyhébb nyomásra is összetörhetett. – Ez az – mormogta. Megcsókolta a fülkagylóját. – Haladj tovább, tedd, amit természetesnek érzel.
Megtette.
Az agyara lecsapott, a férfi pedig felszisszent. Az éles csípés, a tudat, hogy a nő áttört, hogy más helyeken is áttörhet, gyönyört keltett a karjában, ami szétterjedt a mellkasában, az ágyékában. Aztán elkezdett szívni, feje a csuklója fölött mozgott. Felnyögött. Olyan közel állt, hogy elmenjen és az ég szerelmére, a nő még csak nem is a nyakából szívta a vért.
Nyöszörgött, amikor a férfi a haját, arcát, az állát simogatta. Antony, küldte, hangja panaszos volt az elméjében. Meg tudom ízlelni a zsályát, mintha az illatod megízesítené a véred is.
A férfi azt akarta, hogy mindent vegyen el, igya ki üresre, vegye el az utolsó kibaszott cseppet is. Abreh-hedden üvöltött benne, mintha a saját életereje volna a nő tápláléka.
Mandarin illat emelkedett a férfi körüli levegőben, mígnem elvette az eszét. Antony, nem hiszem, hogy meg tudok állni. És akarlak. A combjaim között akarlak… most.
A férfi sem akart leállni, de az a csábító hang elmélyült és rekedtes lett, inkább egy állaté volt, mint egy nőé. Pokolba, várnia kellett volna, míg visszatérnek a villába. Próbált beszélni, aztán arra gondolt Miért ne engedne még néhány kortyot? A nő nyakára fektette tenyerét, követte a nő fejének szívó biccentéseit, majd közelebb helyezkedett, erekcióját nekidörgölte a csípőjének. Nyögdécselő hangokat hallatott és még erősebben szopott. A fenébe! Egy szörnyű pillanatig tulajdonképpen fontolóra vette, hogy a falhoz fordítja és belé hatol. Tudta, hogy a nő hálás lenne.
Akarattal, ami abból az egyszerű tudásból eredt, hogy egy szobányi ember várt rájuk, a szabad kezét használva egyik ujját a nő szájába csúsztatta. Amint áttört a szívó ajkakon, visszahúzta agyarait és mély levegőt vett.
Csuklója kivörösödött a szívástól. Mosolygott. Úgy fogja viselni ma este, mint egy kitüntetést. Azt kívánta, bárcsak lehetséges lenne sebhelyeket hagyni, ami mindig erre a pillanatra emlékeztetné. A sebhely azonban ritka volt az átlépettek világában.
Szorosan tartotta a nőt.
  Szédülök.
  A vérmegosztástól.
 Csak arra tudtam gondolni, mennyire szükségem van a tested többi részére. Mennyire vágyom rá, hogy bennem legyél.
  Tudom. Később bepótoljuk.
A férfihoz simulva felnézett rá. – De ne túl későn.
  Nem. Nemsokára, mert jelen pillanatban hasogatok.
A nő mosolya gyönyörű megvilágításba öntötte a világot. Előre dőlve megcsókolta a száját, vérének íze megmaradt az ajkán. Elhúzódott.
  Isten hozott itthon, Parisa!
***
Thorne Endelle jobb oldalán ült, mindig a jobbján, a férfi a jobbkeze, a helyettese; Thorne a Megbízható, Thorne, aki gazpachot szürcsöl a kanalából, de képtelen volt ránézni harcos testvéreire.
Stannett újabb kinyilatkoztatása rágta belülről.
A hatalmas leveses kanál remegett a kezében, ezért letette. Hála Istennek, az asztal körül nagy volt a zaj. Endelle épp Santiagóval kiabált, egyenesen át a hatalmas fehérrel leterített asztalon, azt mondta, hogy a férfi legutóbbi pengéje a kialakítása alapján inkább volt egy rövid kard, mint tőr. Az pedig vitába szállt vele. Santiago jobbján Havily színlelt érdeklődéssel hallgatta őket. Kételkedett, hogy tényleg érdekelte a téma. Sokkal inkább kifogást kereset, hogy lekezelően bánjon Marcussal.
Szóval a breh-hedden nem okozott automatikusan boldog párkapcsolatot. De akkor mi a fenét csinált?
Végzett a levesével. Pokolba, gyűlölte az ilyesféle szerepet, az egyenruhát viselni, köpenye a válla körül hullámzott. Legalább levették a szertartáson viselt sárgaréz mellvértet, amik most egy sorban álltak a rotunda falánál, olyan látványt keltettek, mint a testetlen mellkasok sokasága. A mellvértek mellett a fal a palotában lévő számos terasz egyikére nyílott.
Luken előredőlt. – Szerintetek Parisa rendben van?
Thorne a fekete hajú szépségre pillantott. Annyira érdekes arca volt, enyhén hegyes áll, telt ajkak, és azok az ametiszt szemek. Az arca vörös volt, olyan fajta pír, ami a vérivásból eredt. Medichi megvillantotta csuklóját, amikor Parisával a karjai közt tért vissza a rotundáról. A breh-hedden tényleg meglovagolta ezt a párt.
Félre kellett néznie. Szex, vagy legalábbis annak az ígérete, zümmögött a levegőben. Szinte látta a várakozó ragyogást. Na és, ha Parisa kissé távolinak tűnt? Három hónapon keresztül megjárta a poklot. Joga van távolinak tűnni.
De Medichinek megvolt az a pillantás, mint aki tudja, hogy hamarosan ágyba viszi a nőjét. Ettől Thorne olyan dolgokat akart, amiket nem képes elérni még legalább tizenkét óráig. Naponta egyszer ment a nőjéhez a Teremtő Kolostorába. Egyszer egy istenverte nap és senki nem tudott róla. A húga volt a kifogás de igen, azért ment, hogy a nőjét lássa.
Felkapta a borospoharat és felhajtotta a maradék sangriát. Majd a levegőbe emelve meglibegtette a pincér felé. Talán kettőt akart, ahhoz, hogy lenyugodjon a francba.
Stannett és az átkozott jövendölése az eljövendő csatáról.
Miután minden éjszaka csatáztak a halálvámpírokkal, és Parisát is biztonságban haza kellett juttatni, a reggelek egy részét Seriffe ezredessel töltötte. Endelle jóváhagyásával megosztotta a próféciát a Milícia Harcosok parancsnokával. Ha Greavesnek szándékában állna támadni, a Milícia Harcosoknak is bele kellene folyniuk a harcba. De az egész dolog gyorsan kész rémálommá válhatna. A Milícia feladata volt egyszerre megőrizni a békét a rendes átlépettek társadalmában és ők voltak a tartalékok a halálvámpír osztagok ellen. De ez nem volt valmi hatalmas erő – talán négyezren Metro Phoenix területén.
Stannett Superstitioni Látó Erődje volt egyszer a világ leghatékonyabb előrejelzője a jövőáramlatoknak – ez volt az elsődleges oka, hogy Endelle egészen a huszadik századig képes volt irányítani Greaves behatolásait a Másik Társadalomba. De Stannett vezetése alatt megcsappantak az erődből származó információk, ahogy Endelle szeretett fogalmazni, egészen a béka húgyáramlatáig
Stannett rendelkezett egy csomó tehetséges látnokkal, így vagy nem tudta, hogyan használja fel őket, vagy megvoltak a maga tervei. Thorne jól ismerte a rohadékot. Az utóbbira gyanakodott.
Endelle az őrületig frusztrált volt, de meg volt kötve a keze, mint ahogy mindannyiuknak, a Másik Földre való Átlépés Folyamata Felügyelőbizottságának köszönhetően. (Committee to Oversee the Process of Ascension to Second Earth – COPASS). Támogatták Stannettet, amikor megtagadta Endelle belépési kérelmét az intézménybe. Még ha kért is információt a jövő folyamatáról, vállat vont, mosolygott, és elnézést kért, mert a Látói, megmagyarázhatatlan okokból hiányt szenvednek szakértelemből és hatalomból. Minden hazugság, de ki bizonyítaná be? Többé már nem kötelező engednie bárkinek, hogy felülvizsgálja vagy ránézzen a szervezetére.
 Jól vagy? – súgta Luken.
Thorne mindkét keze remegett. – Persze – mondta, röviden Lukenre pillantott. – Túl sok a Ketel One, de abbahagytam. – Egyszerre volt hazugság és igazság is. Próbálta visszafogni, de ez csak egy kifogás volt. Tény, hogy tudott valamit, amit Endelle nem: A Látó, akit Stennett említett – az ominózus látomás forrása – nem volt a Superstitioni Látó Erődben. A nő a Teremtő Kolostorában tartózkodott. Thorne jól ismerte, nagyon jól. Szóval, igen, Stannett igazat mondott a nő képességeiről.
Hol a pokolban volt már a pincér a sangriával?
Egynél több megbeszélése volt Endellével Stannett kinyilatkoztatása óta, de a nő nem volt túl hasznos. A legutóbbi javaslata az volt, Lennél szíves bevenni egy kibaszott nyugtatót? Ez valószínűleg csak némi látó szarság.
De nem az volt.
Krisztusom. Fontos csata közeleg, ő pedig nem beszélhet erről Endellével, mert megfogadta, sosem fedi fel a Látó személyét a vezetőjüknek. Endellét arra kötelezte a COPASS törvénye, hogy minden tehetséges látót a Superstitioni Erődbe küldjön, az a hely pedig most egy pokol-lyuk volt ‒ bizonyára nem a szabadság bástyája.
Stannett kettős játékot űzött azzal, hogy gyakori látogatásokat tett a Teremtő Kolostorába, amiről nem beszélt Endellének, s amivel Thorne élete közel állt a kibírhatatlanhoz. A Látó az ő asszonya volt és az övé volt már az elmúlt száz esztendőben.
Krisztus, micsoda egy kibaszott katyvasz.
Még több sangria tényleg megkönnyítené a jelen pillanatot, szinte a pincérre üvöltött, amikor az újratöltötte a poharát.
Endelle még mindig Santiagóval vitatkozott a férfi pengéjéről. A latin harcos a széke mögött állt a legutóbbi változattal a jobb kezében, aminek markolatát három rubinttal rakták ki – Santiagónak mindig rubin kellett. Bemutatott néhány mozdulatot a nőnek. A legtöbb testvér figyelt. Santiago szeretett szerepelni, és hála istennek ezért, mert a remegés felkúszott Thorne karjaira.
Mindannyian ott voltak. Minden átkozott, mind a nyolcan, mert Marcus is visszatért, egy héten két éjszaka harcolt. Mindannyiukat szerette. Szüksége volt rájuk. Ha csak egyet elvesztene ezekből a férfiakból, hogyan élnének túl egy egységként ezt az egészet, nem is beszélve az istenverte háború megnyeréséről?
***
Az idő, még ez az egy órás vacsora is adott csöppnyi távlatot Parisának. Tekintete visszaröppent Antony zúzódásos csuklójára. A férfinak tizenhárom évszázada volt megtanulni vért venni, neki nem. Mégsem hezitált. Tucatszor fantáziált már róla, az első pillanattól, amikor Antonyt kukkolta, figyelte, ahogy elbűvölte a halandó nőket a Vér és harapásban. Szájtátva nézte, ahogy a csuklójukból vagy a nyakukból szívja a vérüket, és egyszer megdöbbentő módon egy nő bokájából.
Vágy hasított át emlékein. Ugyanakkor agyának egy másik fele visszahőkölt: Nem lehetsz igazából vámpír. Bizonyára ez egy álom. Talán egy rémálom.
Valóban a csuklójából szívta és lenyelte a férfi vérét?
Vámpír. Nyelvével végigsimított metszőfogain. Többször rágondolt, így érezte előtörni, majd eltűnni agyarait. Az egész helyzet annyira valótlan volt.
Antony felé pillantott. – Ma este harcolsz? – Milyen furcsa kérdés, de mégis ez volt a helyes. Antony harcos volt és életének minden estéjén halálvámpírokkal küzdött.
Előre hajolt és a nő válla köré helyezte karját. – Nem – mondta csendesen. – Thorne azt akarja, ragadjak szorosan hozzád, amíg kitalálunk egy biztonságosabb megoldást.
Megborzongott, a férfi egyik kezét az övére fektette. Tudta, hogy csak vigasztalni akarta, de szörnyű érzés volt visszafogva lenni – elzárva, irányítva. Eltolta a férfi kezét.
 Mi az? – kérdezte a férfi.
Megcsóválta a fejét. – Ne itt.
 Oké. – A karja lecsúszott róla.
A nő tekintete harcosról harcosra vándorolt, majd Havilyre, aki még mindig figyelmen kívül hagyta Marcust, és végül Endellére, aki a trónszerű vacsoraszékénél állt és a kezében tartotta Santiago pengéjét. Előre-hátra suhintott, a súlyát mérte. Hol volt Alison? Ó, igen… baba problémák.
Parisa zavart érzett. Elhagyta börtönét, de jelenleg úgy érezte, mintha saját maga zárkózott volna be egy másikba. Egy másféle börtönbe, másféle szolgálati és háborús szabályokkal. De még mindig börtön.
Felállt, amikor megérkeztek a pincérek a gyümölcstortás tálcákkal. A tojáspudingos desszert látványa, annyira különbözött Burmától és a rizstől és a kurkumától, ami megrázta.
 Muszáj kimennem – állt fel. Érezte a figyelmet. – Az étel kedves volt, Endelle asszony, de nekem most mennem kell.
Senki nem figyelt rá. Santiago épp valami kétértelmű dolgot mondott a pengéről, Endelle pedig fejét hátravetve kacagott.
A széke csikorgott a márványon, mikor hátratolta. Szalvétája lesiklott a földre. Elfordult Jean-Pierre-től, aki szintél talpra állt. Tudta, hogy Antony a háta mögött volt.
  Mi a baj, cherie[1]? – Jean-Pierre keze a karján pihent.
Parisa lenézett rá. Rith mindig a karjára tette a kezét, irányította, leigázta. Lerázta a férfi kezét. Ellépett.
Antony elé siklott. – Hagyd békén – mondta Jean-Pierre-nek, túl hangosan.
 Nincs jól. Nézz rá!
  Kibaszottul ne érj hozzá, Jean-Pierre!
Parisan eltávolodott a hirtelen dühtől. Az asztal megdermedt mozdulatok képévé vált. Mindenki Jean-Pierre-t és Antonyt bámulta, majd lassan minden pillantás felé siklott.
Csak ezután hagyott fel Antony a bika-szerű hozzáállásával, és tekintete találkozott a nőével. A homlokát ráncolta. – Mi történt?
 Haza akarok menni! Most!
 Jól van. Minden rendben van veled?
Megrázta a fejét. – Kérlek, csak vigyél haza!
A férfi bólintott. Elindult a nőhöz, kezeit kitárta. Rith is ezt szokta csinálni. Kinyújtotta a kezét, előbb az egyiket, majd a másikat. Nézz rám, parancsolná. Ő pedig a szemébe nézne és elveszne.
 Ne nyúlj hozzám!
Antony felemelte a kezeit, de továbbra is előre tartott. A nő pedig hátrált. A fal mellé ért. Agya egy részében tudta, hogy a teraszon van, és csak egy korlát választja el, semmi más.
De Antony folyamatosan haladt tovább felé.
 Nem tudlak hazavinni, ha nem hagyod abba a mozgást. Meg kell érintselek, hogy visszamenjek veled a villába. Érted? 
Bólintott. Egy része felfogta. Egy kis része.
A férfi hirtelen megállt, de ő tovább hátrált. Egy szellő, meleg és gazdag a sivatag illatától, áradt felé. A kőkorlát állította meg a menetelését, keményen megütötte a combját. Pislogott, átnézett a peremen, majd visszaugrott Antony irányába. – Ó, Istenem!
Hirtelen Endelle is ott volt. – Mi a fasz bajod van? – üvöltötte a nő. – Ez az átlépés, aranyom! Gyorsan szokj hozzá!
Kerrick Harcos tűnt fel a nő mellett. – Szüksége van Alisonra. Megpróbálom elérni telefonon.
 Nem, ne tedd – kiáltotta Parisa. Kerrick felé nyújtotta a karját, aki lefagyott félúton tartva füléhez a BlackBerry-jét. – Nem akarom Alisont. Nincs szükségem rá. Én csak… – Nem tudta befejezni a mondatot. Mély lélegzetet vett, tekintete a zúzódásra esett, amit ő okozott Antony csuklóján. Az agya egy óceán volt, ami egyik kontinenstől a másikig hullámzott.
Ismét szédült és gyenge volt. Annyira gyenge. Antony karjára tette az egyik kezét. – Kérlek, vigyél el az otthonodba! Most! Kérlek!

Lexy


[1]Kedvesem

1 megjegyzés:

PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork